De Soundcontainer is ontworpen en gebouwd door Frank Leenders (alias Chesko). In de Rotterdamse haven werd een 40ft high cube zeecontainer gekocht en op transport gezet naar Utrecht. In de voormalige Snorfabriek werd de studio in de container gebouwd Een compleet geïsoleerde box in een box. Er is een kleine en grote opname / control ruimte. Afwisselend in te zetten voor opnames, maar ook voor huiskamerconcerten met ruimte tot 40 bezoekers. Inmiddels is de studio weer op transport gezet en verhuisd naar de creatieve broedplaats Kanaal30.

Het doel van de Soundcontainer is om muziek op een bijzondere manier centraal te zetten.

Voorbeeld hiervan zijn de Soundcontainer Sessions waarbij intieme sessies van nieuw muzikaal talent opgenomen op beeld en geluid. De Soudcontainer is een podium voor muzikanten met passie. De eerste sessies werden opgenomen in de Snorfabriek en online verspreid het eigen Youtubekanaal, zodat iedereen kan meegenieten van de nieuwe sessies en nieuwe muzikanten kan ontdekken.

Ook op de nieuwe locatie van de Soundcontainer worden weer nieuwe Soundcontainer Sessions opgenomen en online verspreid. Ditmaal worden de sessies opgenomen in de schitterende ruimtes van Kanaal30.

Soundcontainer

Kanaal30

Kanaalweg 30

3526 KM Utrecht

info@soundcontainer.com

Frank 06-19184902